Hierbij de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2018-2019. 

Dit seizoen, zoals alle andere, is begonnen met de jaarvergadering op 30 november 2018.
We zaten met een klein bestuur, voor een deel door een griepepidemie! Gelukkig was de belangstelling goed onder de leden, er waren er 74 aanwezig.
Terugblik 2018: Afgelopen winter is wel erg laat ingevallen. Nog nooit hebben we zo laat in het jaar op het ijs gestaan en verschillende activiteiten kunnen organiseren, zie het verslag op de website.
Al met al financieel een positief resultaat. Ook hebben we het afgelopen jaar een flinke toename van het aantal leden gehad!
Bestuur We hebben Patrick Veul en Margreth Schep verwelkomd in het bestuur. Lillian Stoop is afgetreden en ze is bedankt voor jaren inzet voor onze vereniging! Als het nodig is blijft ze beschikbaar voor hand- en spandiensten. Dat aanbod nemen we meteen aan want als het er echt om gaat hebben we veel vrijwilligers nodig!


Weerspreuk als afsluiting:

Als bij de stratenmaker de ijspegels hangen aan z’n takken, zal de vorst snel de grond in zakken.


Na de vergadering heeft Kees Scholten originele toepasselijke (wintersport)vragen bedacht en het spel ‘Petje op-af’ gepresenteerd. Cor Smit is er met de prijs vandoor gegaan. Daarna nog een paar potjes kienen. Wederom hebben we een komische bijdrage voorgeschoteld gekregen van onze vroegere secretaris Evert-Jan Smit over o.a. ‘nooit vertelde verhalen’ van Ard Schenk en ‘zoekende jeugd naar een hangplek’.
2019:
De website www.dorpshuisonderdeboom.nl waar wij onderdeel van zijn krijgt een facelift. We hopen binnenkort het resultaat te presenteren.
Tot nu toe wil het nog niet erg winteren. Maar de kou zit dichtbij! Nog een week kwakkelen met wat sneeuw en dan gaat het vanaf 10 februari vriezen. Eerst sneeuw en dan vorst. Met sneeuwdek vriest het s’nachts harder, zo heeft gastspreker Jan Visser ons jaren terug wijs gemaakt.
Het bestuur is vorige week bij elkaar geweest, er zijn ideeën genoeg! Waarschijnlijk hebben we niet zo heel veel vorst nodig voor een ijsbaan op Graft. Daarover later meer!
Als we géén ijsperiode krijgen, gaan we op 24 februari met de kinderen van onze leden naar de ijsbaan in Alkmaar. Ouderen mogen ook mee hoor! Zet het alvast in de agenda! Nadere info volgt. We hebben twee nieuwe priksleeën gekocht. Als het een beetje meezit kunnen we die dit jaar gebruiken.
Na de winter organiseren we weer eens balgooien op straat, dit jaar tijdens de Grafter Kermis. Eind juni/begin juli is er weer een vaartocht samen met de Rijper Eksters.
Tot ziens en wintergroeten,
Het Grafter IJsclub bestuur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.