We wonen aan een prachtige polder. In 2008 is het idee gekomen om eens wat gezamenlijk te organiseren met de oosterburen van De Rijp. Tussen onze twee ijsclubs bestaat al jaren een gezonde rivaliteit, maar we wilden laten zien dat er ook goed samengewerkt kan worden.

 

In 2009 is de eerste vaartocht door de Eilandspolder georganiseerd.
Een groot succes, ook natuurlijk vanwege het mooi weer, een goede PR (De Rijp), originele spellen en vragen (Graft), en catering (beiden).

 

Elke twee jaar wordt er een andere route bedacht met een ander thema en vragen. Serieuze vragen over de natuur, sport, winter en zomer en melige er tussendoor, afgesloten met een toepasselijke spreuk waarvan de letters opgezocht en verzameld moeten worden. Om de geruchten meteen de wereld uit te helpen was de oplossing de eerste keer ‘Deze samenwerking zal nooit een huwelijk worden’.

 

Eerst een paar jaar starten vanaf het Wollandje. Omdat dit toch wel erg ver in De Rijp ligt daarna twee keer op de grens vanaf de Mieuwijdt tegenover de BP, en in 2017 in Graft vanaf de Mieuwijdt met inschrijving in het Dorpshuis.