Heel Graft e.o Bakt ’n groot succes

 

Op zondag 10 november zal er een "Heel Graft bakt" evenement voor jongeren t/m 15 jaar georganiseerd worden.  Heb je belangstelling om mee te doen geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Het dorpshuis Onder de Boom zat bomvol taartenbakkers en taartenliefhebbers tijdens het “Heel Graft e.o. Bakt” evenement afgelopen zondag 14 april.
Deze wedstrijd, afgekeken van Heel Holland Bakt, werd georganiseerd door Greet Bonnema en Ingeborg Oudejans. De presentatie werd enthousiast gebracht door Kees Verdonk, ooit zelf werkzaam in het bakkersvak, dus een kenner van mooie taarten.

Mannen, vrouwen, jongens en meisjes hebben hun uiterste best gedaan de mooiste, de lekkerste of de origineelste taart te presenteren voor een vakkundige jury. Voor de jury, bestaande uit Jos Wassenaar, Saskia Strawford - Stolk en Paul Westerbos, was het een bijna onmogelijke opgave om uit de 40 taarten de beste 3 te kiezen. Het werden tenslotte de beste 4. Er waren de prachtigste creaties met lagen van verschillende kleur of smaak. Iedereen was blij verrast door alle (thuis gemaakte) heerlijkheden die uitgestald stonden.

Nadat de juryleden, allen werkzaam in het bakkersvak, alle taarten geproefd hadden werden er 18 gekozen die door gingen naar de 2e ronde. De overige 22 taarten mochten aangesneden worden voor alle aanwezigen, zij deden zich tegoed aan overheerlijk zoet gebak.

De uiteindelijke prijswinnaars zijn geworden: 4e prijs Miriam Smit, 3e prijs Krista Smal, 2e prijs Janine Metselaar en de 1e prijs een op het oog simpele kwarktaart maar met een verbluffende smaak, gemaakt door Nick en Miriam Smit.

 

MCvA 20190414 0074 LR

 

MCvA 20190414 0076 LR

 

Het was een oergezellige middag voor jong en oud. Aan alle reacties te horen is er zeker animo voor een herhaling volgend jaar (of eerder….)

 

De enthousiaste deelnemers met hun mooie taarten:

 

 

Foto's Bauke Bonnema

 

Grote publieke belangstelling voor taarten en een moeilijke klus voor de jury:

 

 

Foto's Marco van Ammers fotografie